Vaš brskalnik ne podpira Javascripta!
 
 
Domov  |  Člani  |  Glasba  |  Koncerti  |  Promo  |  Kontakt
Biografija

Skupina Zaria je bila ustanovljena leta 2011 v želji po ustvarjanju avtorske glasbe. Inez, Nika, Miha, Jakob, Rok in Gašper so leta 2012 sestavili dokončno zasedbo. Sprva so ustvarjali glasbo, bolj usmerjeno v folk metal, sčasoma pa so navdih spontano pričeli črpati tudi iz drugih glasbenih zvrsti.

Že v začetnem letu bendovega delovanja so nastale prve avtorske skladbe, s katerimi so se leta 2012 lahko povzpeli na koncertne odre. V tem obdobju so napisali dovolj lastne glasbe, da so se poleti istega leta odločili za snemanje svojega prvega EP-ja, Sij obzorja, ki je po zaslugi DYZ Sonic Temple Studia izšel marca 2013. To leto je bilo zaznamovano z intenzivnim ustvarjanjem in občasnim koncertiranjem po vsej Sloveniji, z zaključkom na silvestrovanju v centru Ljubljane.

Sledilo je še eno pestro leto, saj se je v času njihovega delovanja nabralo dovolj avtorskega materiala za snemanje prvega albuma. Konec februarja 2014 so se tako odpravili v Studio Rojas, kjer se je nekaj mesecev odvijalo snemanje in pripravljanje končnega izdelka. Poleti so se predstavili na malem odru festivala MetalDays 2014, kjer so bili deležni številčne udeležbe in pozitivnega odziva publike. Svoj prvenec pod imenom Po poti življenja so izdali v decembru istega leta.

V prihodnosti si želijo še več koncertiranja in, sčasoma, ponovnega povratka v studio.

Člani Zarie
%NBSP;
Inez Nika Miha
Inez Osina Nika Kos Miha Merc
vokal, flavta bobni kitara
Jakob Rok Gašper
Jakob Konda Rok Ražman Gašper Pesek
solo kitara bas kitara klaviature
 
Photos by Nejc Pavlič Photography